Tellesystemer for blackjack er blant de mest populære kortstrategiene. Det gir tross alt mening. Alle kortspillere ønsker å ha overtaket på kasinoet.
Nylig presenterte vi et av de enkleste tellesystemene (Hi-Lo-systemet). Men det finnes mange andre løsninger og systemer. Noen er direkte basert på Hi-Lo. Og Red Seven, som vi skal snakke om i dag, er et av dem.
En blackjackstrategi passende for nybegynnere
Prinsippet bak systemet er ganske likt andre enkle systemer. Det er basert på telling av såkalte høye kort (10 og høyere) og lave kort (9 og lavere). Red Seven bruker følgende poengverdier:
- Kort med verdi fra 2 til 6 har verdien +1
- Kort med verdi 8 og 9 har verdien 0
- Kort med verdi fra 10 til ess har verdien -1
Du la kanskje merke til at vi ikke nevnte syvere. Det er det som skiller Red Seven fra de andre. Systemet er et av de få som skiller mellom farger. Røde syvere har en verdi på +1 (som lave kort), mens sorte syvere har en verdi på -1 (som høye kort).
Slik fjerner man ubalansen i Red Seven
De mer erfarne spillerne har nok allerede lagt merke til at Red Seven er et såkalt «ubalansert» system. Det karakteriseres ved at hvis du legger sammen alle kortene i kortstokken, kan du ikke få 0.
Men dette kan man enkelt balansere. Når du starter spillet, er det bare å la være å telle fra 0, men heller med et tall som tilsvarer det totale antallet kortstokker i spillet, multiplisert med minus to. Det vil si at hvis det bare er én kortstokk i spill, starter du med -2. Hvis to kortstokker brukes, starter du med -4, og med tre blir det -6 osv.
Spill basert på Red Seven-systemet
Hvordan du faktisk bruker tallene til å estimere spillet er opp til deg. Som med andre tellestrategier er det flere regler man må følge, og høyere summer tilsvarer en bedre situasjon for deg – noe som vil si at du burde øke innsatsen. På den andre siden er det kortgiveren som nyter godt av lave summer, og siden fordelen og vinnersjansen din da er lavere, burde du ikke satse så mye.
Du burde derimot fortsatt kose deg nå når du kan spille med et system, selv om det til å begynne med er et enkelt et. Vi skal presentere deg for mer kompliserte systemer senere.